فرق بین ولی‌فقیه و حکم حکومتی او با سایر حکام مثل پادشاهان ممالک دیگر و احکام حکومتی‌شان در چیست؟

به‌طورکلی پاسخی که به این سؤال داده می‌شود این است که در نظام اسلامی حاکم اسلامی یک‌طرف حکم خدا را بیان و در تحقق آن می‌کوشد اما در طرف دیگر حاکم بر اساس هوای نفس، منافع دنیوی، امیال حیوانی و بر اساس زور، ظلم و منطق شیطانی حکم می‌دهد.

منابع مرتبط
عکس نوشت ها
چندرسانه ای
دریافت پست
برچسب ها: شبهه شبهات

پاسخ شبهه به‌طورکلی پاسخی که به این سؤال داده می‌شود این است که در نظام اسلامی حاکم اسلامی یک‌طرف حکم خدا را بیان و در تحقق آن می‌کوشد اما در طرف دیگر حاکم بر اساس هوای نفس، منافع دنیوی، امیال حیوانی و بر اساس زور، ظلم و منطق شیطانی حکم می‌دهد.

قبل از دانستن تفاوت فرق این دو مقام و احکام حکومتی‌شان، دانستن مباحث دیگری ضروری است و ازجمله: کسانی که سؤال را به این شکل مطرح می‌کنند، هدف دیگری را تعقیب می‌کنند که هم‌زمان با طرح سؤال محقق می‌گردد، لذا با پاسخ نیز کاری ندارند. شما هر چه بگویید، او هدفش را محقق کرده است.

این هدف «القای مستتر یا پنهان» با به‌قول‌معروف غیرمستقیم نام دارد. در مباحث روانشناسی اصلی وجود دارد به نام اصل «مجاورت». اصل مجاورت سخن از تأثیر دو موضوع مجاور در یکدیگر دارد و همیشه مجاورت باطل است که حق را نیز تضعیف می‌کند، اگرچه باطل بسیار کوچک و حقیر و حق بسیار معظم باشد. مثل یک ویروس کوچکی که در یک بدن بسیار سالم و تنومند، با سلول‌های سالم هم‌جوار می‌شود.

به همین دلیل شاهدیم که وقتی بحث از مخالفت‌های شخصیتی مثل معاویه با حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام در زبان‌ها می‌افتد، امیرالمؤمنین (ع) می‌فرمایند: در پستی و خواری دنیا همین بس که نام علی و نام معاویه مجاور یکدیگر مطرح می‌گردند؛ یعنی صرف‌نظر از این‌که کدام حق هستند و کدام باطل، همین‌که می‌گویند: «علی و معاویه با یکدیگر اختلاف دارند»، این دو نام مجاور یکدیگر قرار می‌گیرند، هر دو در یک وزن مطرح می‌شوند و بدیهی است که در چنین حالتی وزن باطل قوت و وزن حق تقلیل می‌یابد.

آن‌کسی که می‌پرسد: فرق بین ولایت‌فقیه و حکم حکومتی‌اش با ملکه الیزابت یا پادشاه عربستان و ... چیست؟ خودش جواب را می‌داند، بلکه می‌خواهد بدین طریق از اصل هم‌جواری که یکی از مهم‌ترین اصول تبلیغات است نهایت سوءاستفاده را ببرد.

این سؤال درست مثل آن است که بپرسیم: فرق حکم خداوند متعال و ابلیس - پیامبر اکرم (ص) با ابوسفیان یا پادشاهان ایران و روم قدیم – امیرالمؤمنین (ع) با معاویه – امام حسن (ع) با معاویه – امام حسین (ع) با یزید – امام رضا (ع) با مأمون در چیست؟!

در یک جمله آن است که یک‌طرف حکم خدا را بیان و در تحقق آن می‌کوشد و بر اساس قرآن کریم و احکام اسلامی و منطبق باعقل، عدالت و مصالح جامعه حکومت کرده و حکم می‌دهد و هدفش نیز تحقق حکومت اسلامی است، طرف دیگر بر اساس هوای نفس، منافع دنیوی، امیال حیوانی و بر اساس زور، ظلم و منطق شیطانی حکم می‌دهد.

زمان حضرت امام خمینی (ره) نیز همین افراد مطرح می‌کردند که فرق بین شاه با ولی‌فقیه که ولایت مطلقه دارد چیست؟ آن‌ها خودشان می‌دانستند که فرق در چیست؟ و اساساً نگران فرق نبودند و در حکومت شاه نیز به‌راحتی زندگی کرده و جیر و مواجب خدمات شایان خود را می‌بردند و اکنون ناراحت‌اند که چرا حکومت شاه سرنگون‌شده و حکومت اسلامی که برای آنان و هوای نفسشان منفعتی ندارد جایگزین شده است.

بدون شک آنان نیز می‌دانند که در هر نظام سیاسی‌، یک رهبری متناسب با شکل، ماهیت و اهداف آن نظام وجود دارد و می‌دانند که ممکن نیست یک نظام ول، رها و بی رهبری پابرجا بماند؛ و بی‌تردید آن‌ها هیچ مشکلی با حکومت ملکه الیزابت‌ها، ملک‌ عبدا... ها، اوباما‌ها و ... حتی بر این ایران ندارند و فقط با استقرار نظام اسلامی و حکومت فقه اسلامی و حاکمیت فقیه مسلمان مخالف هستند.

سایر کسانی که به این مساله پاسخ داده اند