آیا واکسن برکت مانع ورود واکسن خارجی شد؟!

اول گفتند واکسن ایرانی یک بلوف بوده است. مرحله بعد هم تلاش کردند عدم واردات واکسن خارجی را گردن تولید واکسن ایرانی بیاندازند. البته برخی نیز این ادعای عجیب را باور و عجیب‌تر اینکه برخی هم تکرار کردند؛ از جمله آقای شهریاری نماینده مجلس.

منابع مرتبط
عکس نوشت ها
چندرسانه ای
دریافت پست

پاسخ شبهه اول گفتند واکسن ایرانی یک بلوف بوده است. مرحله بعد هم تلاش کردند عدم واردات واکسن خارجی را گردن تولید واکسن ایرانی بیاندازند. البته برخی نیز این ادعای عجیب را باور و عجیب‌تر اینکه برخی هم تکرار کردند؛ از جمله آقای شهریاری نماینده مجلس.

اما واقعیت چیست؟
یکم. ستاد فرمان امام اعلام کرد 50 میلیون دوز واکسن تولید می‌کند. این درحالی است که نیاز کشور حداقل 120 میلیون دوز است. سوال اینست که اگر واکسن ایرانی مانع واردات واکسن خارجی شده است این مابه التفاوت را چطور قرار بوده تامین کنند؟
دوم. رئیس ستاد فرمان امام، در دی ماه سال گذشته اعلام می کند که برکت بخشی از نیاز واکسن را تامین می کند و بقیه را دولت باید وارد کند. مدعیان با این خبر چه می کنند؟ چرا تولید کننده خودش درخواست واردات می کند؟
سوم. می گویند مخبر به عنوان تولید کننده، اجازه واردات نداده است. سوال اینست که مگر مخبر کیست؟ چرا باید چنین حقی داشته باشد؟ چرا باید وزیر بهداشت حرف مخبر رو گوش دهد؟ فرض کنیم وزیر بهداشت هیچ، چرا باید روحانی حرف مخبر را بپذیرد؟ ضمن اینکه مگر روحانی اعلام نکرد واکسن وارد می کنیم؟ دروغ گفت؟ پس چرا وزیر خارجه قرارداد خرید واکسن بست؟ چرا پول دادند؟
چهارم. رسانه اهریمن مدعی است برکت به خاطر به دست گرفتن انحصار در بازار اجازه واردات نداده است. حال سوال اینست که پس واکسن هایی که تا پیش از تائید واکسن برکت وارد شده است چه منطقی داشته است؟ توضیح مدعیان درباره این 27 میلیون دوز واکسنی که تاکنون وارد شده است چیست؟
جهت اطلاع، تا زمان تائید واکسن برکت در اواخر خرداد ماه 1400، حدود 575 هزار دوز واکسن در اسفند 99، بیش از 1.3 میلیون دوز در فروردین، بیش از 3.6 میلیون دوز در اردیبهشت و 1.2 میلیون دوز واکسن در خرداد وارد کشور شده است. آیا این اعداد را منکرند؟
پنجم. همه اینها به کنار. یک سوال ساده. برکت چرا باید مخالف واردات واکسن باشد؟ فرض کنید از همان روز اول، بازار واکسن با واردات اشباع شود و دیگر واکسن برکت به کار نیاید، آن وقت سوال این است که برکت سود می برد یا زیان؟
در حال حاضر، دولت واکسن برکت را حدود 8 دلار قیمت‌گذاری اولیه کرده است. اما چندین کشور مثل پاکستان و آفریقا حاضرند همین واکسن را الان بین 10 تا 12 دلار بخرند. برای برکت کدام یک سود ده ترست؟ مصرف داخل یا صادرات؟

سایر کسانی که به این مساله پاسخ داده اند