پاسخ شبهه بعد از فتح خرمشهر هنوز خیلی از مناطق اشغالشدهمان در دست دشمن بود. خیلی از شهرها مثل سومار، قصرشیرین، مهران، دهلران از شمالغرب در دست عراقیها بود.
یکی از شبهاتی که با توجه به تحلیل نگاری غلط رسانههای خارجی و دامن زدن برخی معاندین در داخل همواره در افکار عمومی مطرح بوده است، ادامه جنگ بعد از بازپس گیری خرمشهر است. سردار احمد حقطلب، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه و بسیج است در گفتگو با تسنیم به این سوال پاسخ داده است. دلایل زیر از نگاه این کارشناس جنگ مطرح شده است:
1- بعد از فتح خرمشهر هنوز خیلی از مناطق اشغالشدهمان در دست دشمن بود. ما هنوز مناطق اشغالشدهمان را پس نگرفته بودیم، فقط خرمشهر را پس گرفته بودیم. خیلی از شهرها مثل سومار، قصرشیرین، مهران، دهلران از شمالغرب در دست عراقیها بود. خرمشهر آزاد میشود. هنوز در خوزستان بخشی از خاک ما در دست عراقیها بود. ما بعد از فتح خرمشهر هنوز به مرزهای جمهوری اسلامی نرسیده بودیم.
2- نقاطی هم در دست عراق بود که بسیار مهم بود. قبل از شروع رسمی جنگ، عراق نقاط مهم و استراتژیکی را گرفته بود. عراق میدانست اگر این ارتفاعات در دست ایران بماند بغداد در تهدید است. در آن زمان صدام گفته بود عراق بدون خرمشهر، حتی بدون بصره میتواند باشد اما بدون بغداد نمیتواند. به همین علت آن ارتفاعات را نگهداشت و بازپسگیری آنها بسیار دشوار بود.
3- برخیها بهنقل از عربستان گفته بودند غرامت میدهند اما هیچ سند معتبر و پیشنهاد رسمی قابل وثوقی برای این وجود ندارد که بعد از فتح خرمشهر غرامت میپردازند.
4- بینش امام بسیار وسیع بود. چیزهایی را درک میکردند که ما درک نمیکردیم. اینکه امام عنوان میکنند: «جنگ جنگ تا رفع فتنه»، در معنای عوامی آن ما زمانی میتوانیم خواستههای به حق خود را از دشمن مطالبه کنیم که همیشه دست بالاتری را در اختیار داشته باشیم. ما اگر بگوییم خواسته ما گرفتن مرزهایمان است که اصلاً برای این جنگی نیاز نبود. ما باید خواستهمان ساقط کردن رژیم بعث باشد تا آنها به این خواسته راضی شوند. ضمنا این شعار یک شعار اسلامی است چون خداوند گفته است باید بجنگیم تا رفع فتنه در برابر دشمنان. قضیه یک جنبه تاکتیکی هم داشت که ما یک خواسته بزرگتری را اعلام کرده بودیم تا دشمن به کمترش راضی شود. بنابراین در بحث خرمشهر اینکه آنها آمادگی داشتند که غرامت بدهند یا ما خاک خودمان را پس گرفته بودیم یا جنگ تمام بشود و صلح شود، نبود.
5- صدام وقتی در اوج نقطهضعف بود و در سختترین شرایط گفت: "آتشبس"؛ همه تحلیلگران عنوان میکنند که اگر ما آتشبس را از عراق پذیرفته بودیم، رژیم بعث عراق هنوز پابرجا بود و هنوز ما در آتشبس بودیم یعنی یک جنگ سیساله با عراق داشتیم.
سایر کسانی که به این مساله پاسخ داده اند
03 نفر در این خصوص هم اندیشی کرده اند
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی دستگاه ها مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد..
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است..
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.