پاسخ شبهه انتقال آب کوهرنگ به اصفهان، سابقهای تاریخی دارد و اقدامات زیادی به عمل آمده است که میتوان به ساخت اولین تونل منطقه کوهرنگ اشاره کرد.
- در سال 1332، این تونل با هدف انتقال آب چشمه کوهرنگ و دیگر سرچشمههای رودخانه کارون به زایندهرود، در شهر توریستی چلگرد، مرکز شهرستان کوهرنگ ایجاد شد. تلاش برای انتقال آب کارون به زایندهرود به زمان های بسیار دور برمیگردد.
- اولین بار در 956 ( ه.ش ) شاه طهماسب اول مأموریت پیوستن این دو رود را به میر فضل الله شهرستانی، حاکم اصفهان سپرد.
- شاه عباس کبیر نیز در سال ۹۸۷ ه.ش، میرجهانگیرخان آسترکی فرزند تاج میرخان آسترکی را مأمور الحاق آب کارون به زاینده رود نمود.
- و در این دوره گردنه کوهرنگ به چلگرد نیز شکافته شد که اکنون، به نام " کارکنان " معروف است و پایه های سدی که بر رودخانه کوهرنگ احداث گردید نیز موجود است.
- در عصر حاضر نخستین بررسیها برای انتقال آب رودخانه بیرگان به حوضه زاینده رود به سالهای پس از جنگ دوم جهانی باز میگردد.
- اجرای بند انحرافی و تونل اول کوهرنگ به مهندسی به نام مشاور الکساندر گیپ واگذار گردید و در مهر ماه ۱۳2۷ کار احداث تونل کوهرنگ آغاز شد و در مهرماه ۱۳۳۲ به بهرهبرداری رسید.
- این تونل ۲۹۰۰ متری به طور میانگین سالانه حدود ۲55 میلیون متر مکعب آب را به حوضه زاینده رود منتقل میکند.
- تونل دوم نیز در همین منطقه، بعد از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۸۳ افتتاح شد؛ و حدود ۵۰ درصد از آب فعلی زاینده رود را از سرچشمه های کارون تأمین می کند.
- خشکسالی های اخیر نگرانیهایی را برای مردم این منطقه و اصفهان ایجاد کردهاست که میبایست با برنامهریزی دقیق و هوشمند این مساله مدیریت گردد.
سایر کسانی که به این مساله پاسخ داده اند
03 نفر در این خصوص هم اندیشی کرده اند
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی دستگاه ها مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد..
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است..
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.