پاسخ شبهه بر اساس قانون انتخابات خبرگان رهبری ، نحوه انتخابات برای مجلس خبرگان به صورت عمومی و با رای مخفی و به طور مستقیم یعنی یک درجه ای می باشد . ذکر این نکته ضروری است که وظیفه اجرای انتخابات خبرگان رهبری ، بر عهده وزارت کشور می باشد که با استفاده از امکانات خو
شرایط انتخاب شوندگان در مجلس خبرگان رهبری
قانون مربوط به انتخابات مجلس خبرگان رهبری ، شرایطی را پیش بینی نموده است که نمایندگان منتخب یا انتخاب شوندگان مجلس خبرگان رهبری باید به لحاظ قانونی واجد آن باشند . به موجب ماده 3 قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری ، خبرگان منتخب مردم باید دارای شرایط زیر باشند :
الف - اشتهار به ديانت و وثوق و شايستگي اخلاقي ؛
ب - اجتهاد در حدی كه قدرت استنباط بعض مسائل فقهی را داشته باشد و بتواند ولی فقيه واجد شرايط
رهبری را تشخيص دهد ؛
ج - بينش سياسی و اجتماعی و آشنايی با مسائل روز ؛
د - معتقد بودن به نظام جمهوری اسلامی ايران ؛
ه - نداشتن سوابق سوء سياسی و اجتماعی .
لازم به ذکر است که به موجب تبصره 1 همین ماده ، مرجع تشخيص دارا بودن شرايط فوق ، فقهای شورای نگهبان قانون اساسی می باشند . البته طبق تبصره 2 ، كساني كه رهبر معظم انقلاب ، صريحا و يا ضمنا اجتهاد آنان را تاييد كرده باشد ، از نظر علمی نياز به تشخيص فقهای شورای نگهبان نخواهند داشت .
همچنین گفتنی است که طبق این قانون ، ضرورتی ندارد كه نمايندگان منتخب مجلس خبرگان رهبری ، ساكن و يا متولد حوزه انتخابيه خود باشند و در هر حوزه انتخابیه ای که تمایل داشته باشند می توانند با داشتن شرایط قانونی کاندید شوند .
شرایط انتخاب کنندگان مجلس خبرگان رهبری
علاوه بر اینکه در قانون انتخابات خبرگان رهبری شرایط مربوط به انتخاب شوندگان یا نمایندگان مجلس خبرگان رهبری بر شمرده شده است ، شرایطی نیز برای شرکت کنندگان در انتخابات خبرگان یا همان انتخاب کنندگان مقرر شده است که این شرایط به موجب ماده 4 این قانون عبارتند از :
الف ) تابعیت جمهوری اسلامی ایران ؛
ب ) داشتن هجده سال تمام .
البته لازم به ذکر است که دو دسته از اشخاص ، از حق شرکت کردن در انتخابات برای مجلس خبرگان رهبری ممنوع هستند که این اشخاص عبارتند از :
الف ) صغار و مجانین ؛ یعنی اشخاصی که صغیر بوده و فاقد سن رای دادن هستند و همچنین اشخاصی که دچاز جنون می باشند ، قادر به انتخاب نماینده نمی باشند .
ب ) محرومین از حقوق اجتماعی ؛ به این معنا که اگر شخصی به حکم دادگاه صالح به مجازاتی محکوم شده باشد که ممنوعیت وی از حقوق اجتماعی را در پی داشته باشد ، قادر به انتخاب نماینده در طی دوران محرومیت نخواهد بود .
نحوه انتخابات مجلس خبرگان رهبری
نکته مهمی که در خصوص نحوه انتخابات مجلس خبرگان رهبری وجود دارد ، مدت نسبتا طولانی آن است که این مدت ، به موجب قانون هشت ساله است . یعنی نمایندگانی که برای عضویت در مجلس خبرگان رهبری انتخاب می شوند ، یک دوره هشت ساله را بایستی طی کنند و پس از آن ، انتخابات مجددی برگزار می شود .
گفتنی است که طبق قانون فعلی ، تعداد اعضای مجلس خبرگان رهبری ، 88 نفر از فقهای برجسته برای کل کشور می باشد و آخرین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری همزمان با دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1394 به عمل آمده است و در سال 1398 انتخابات میان دوره ای برای برخی از حوزه های انتخابیه ( تهران ، قم ، خراسان رضوی ، خراسان شمالی و فارس ) انجام خواهد شد .
بر اساس قانون انتخابات خبرگان رهبری ، نحوه انتخابات برای مجلس خبرگان به صورت عمومی و با رای مخفی و به طور مستقیم یعنی یک درجه ای می باشد . ذکر این نکته ضروری است که وظیفه اجرای انتخابات خبرگان رهبری ، بر عهده وزارت کشور می باشد که با استفاده از امکانات خود در سطح کشور ، زمینه انتخاباتی سالم را فراهم می سازد .
با این حال ، در قوانین مربوطه وظایفی جهت نظارت بر نحوه اجرای صحیح انتخابات نیز پیش بینی شده است که بر عهده شورای نگهبان قرار گرفته است . یعنی اینکه شورای نگهبان با تشکیل یک هیات نظارت مرکزی ، نظارت خود را به صورت استصوابی ، عام و در تمام مراحل و در کلیه امور مربوط به انتخابات مجلس خبرگان رهبری اعمال خواهد نمود .
سایر کسانی که به این مساله پاسخ داده اند
03 نفر در این خصوص هم اندیشی کرده اند
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی دستگاه ها مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد..
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است..
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.